Skip to content
Sib Logo
Setup in Bahrain Business Support Services Co WLL, EBC Tower, Floor 15, Building 361, Road 1705, Block 317, Diplomatic Area, Kingdom Of Bahrain
Mon - Sat
08:00 - 18:00

Werkvisum voor Bahrein

Bahreinse bedrijven bieden Bahreinse werkvisa aan hun buitenlandse werknemers die voor hen werken. Elk Bahrein werkvisum vereist een aanduiding, zoals accountant, verkoper, manager, secretaresse, enz. Lees de volgende informatie over Bahrein werk visum, Bahrein werk visum aanvraagkosten, Bahrein werk visum verwerkingstijd en nog veel meer over Bahrein werk visum. U kunt ook de status van uw Bahrein werkvisum controleren met LMRA express diensten.

Werkvisum voor Bahrein

Bahreinse bedrijven bieden Bahreinse werkvisa aan hun buitenlandse werknemers die voor hen werken. Elk Bahrein werkvisum vereist een aanduiding, zoals accountant, verkoper, manager, secretaresse, enz. Lees de volgende informatie over Bahrein werk visum, Bahrein werk visum aanvraagkosten, Bahrein werk visum verwerkingstijd en nog veel meer over Bahrein werk visum. U kunt ook de status van uw Bahrein werkvisum controleren met LMRA express diensten.

Laten we serveren!

Hoe vraagt u een werkvisum voor Bahrein aan?
Er zijn vier scenario’s voor het verkrijgen van een werkvisum in Bahrein

 1. De werknemer woont buiten Bahrein
  Gedurende zeven dagen een advertentie plaatsen in plaatselijke kranten met de vacature, de naam van het bedrijf, het e-mailadres en het telefoonnummer die in het LMRA-systeem zijn geregistreerd, zodat geïnteresseerde Bahreiners en expats die in Bahrein wonen naar de baan kunnen solliciteren. De LMRA vertraagt de visumaanvraagprocedure met 14 dagen. Eenmaal voltooid, gaat de aanvraag door naar de volgende stappen.

 1. De werknemer bevindt zich in Bahrein en staat onder de sponsoring/het visum van een andere onderneming.
  De vorige werkgever moet de overplaatsing van het werkvisum van de huidige werknemer naar Bahrein goedkeuren of de werkvergunning in Bahrein annuleren, zodat de nieuwe werkgever een werkvisum voor Bahrein kan aanvragen. Indien de vorige werkgever het visum intrekt, moet de werknemer binnen 30 dagen na de aflossingsvrije periode van de nieuwe sponsor een visum krijgen of een extra 30 dagen bij de National Passport and Residency Authority (NPRA).

 1. De werknemer bevindt zich in Bahrein en heeft geen visum.
  Indien het visum van de werknemer in minder dan 30 dagen wordt geannuleerd, kan hij/zij een visumaanvraag en een vertaalformulier met bovenstaande documenten indienen. Als het visum na meer dan 30 dagen wordt geannuleerd, heeft hij/zij nog een respijtperiode van de National Passport and Residency Authority (NPRA) nodig om een werkvisum voor Bahrein aan te vragen. Zodra de werkgever de visumaanvraag indient, genereert het systeem een identificatiecode voor de visumaanvraag, een nummer van zeven cijfers waarmee de visumaanvraagprocedure kan worden gevolgd.

 1. De werknemer is in Bahrein op een bezoekersvisum.
  In dat geval moet een kopie van het bezoekersvisum samen met de inreisstempel in het paspoort worden bijgevoegd bij de aanvraag van een werkvisum voor Bahrein. Voor de overgang van een bezoekersvisum naar een werkvisum moet een extra bedrag van 60 BHD worden betaald.

  Welke documenten zijn nodig om een werkvergunning in Bahrein aan te vragen?
  De werkgever moet een expatriate management system (EMS) hebben om in te loggen en een werkvergunning aan te vragen, waarbij de volgende documenten moeten worden verstrekt om een werkvisum voor Bahrein aan te vragen:
  Het meest recente paspoort van de werknemer

1. Kopie van het oude paspoort van de werknemer
2. Arbeidsovereenkomst (in het Engels en Arabisch)
3. Overplaatsingsformulier (indien de werknemer van het ene bedrijf naar het andere in Bahrein overstapt)
4. Elektriciteitsrekening
5. Medisch attest (medisch attest goedgekeurd door GAMCA indien de werknemer zich buiten Bahrein bevindt)  Bahrein)

Welke vergunningen zijn nodig voor een werkvergunning in Bahrein?

Normalmente se requieren cuatro aprobaciones obligatorias para todas las solicitudes de visado de trabajo: 1) aprobación de la Autoridad Reguladora del Mercado Laboral (LMRA); 2) expedición de un número de Registro Central de Población (CPR) de la Oficina Central de Información (CIO); 3) aprobación de la Autoridad Nacional de Pasaportes y Residencia (NPRA); 4) pago de la tasa de visado.
¿CUÁL ES LA TASA DE VISADO PARA UN PERMISO DE TRABAJO EN BAHREIN?

El coste normal de un visado de trabajo en Bahréin es de 172 dinares bahreiníes, lo que equivale a unos 456 dólares estadounidenses por un año y 344 dinares bahreiníes (912 dólares estadounidenses) por dos años. ¿Cuánto tiempo se tarda en obtener un visado de trabajo en Bahréin? Cualquier factor, como:ü La rapidez con la que el empleador haya presentado los documentos requeridos; ü Si los documentos están incompletos o faltan; ü La calidad y claridad de los documentos; ü La carga de trabajo de las autoridades encargadas de la aprobaciónPost anterior por candidato

WAT KOST EEN WERKVERGUNNING IN BAHREIN?

De standaardkosten voor een werkvergunning in Bahrein bedragen 172 BHD, dat is ongeveer 456 USD voor één jaar en 344 BHD (912 USD) voor twee jaar.

Hoe lang duurt het om een werkvisum in Bahrein te krijgen?

Factoren zoals:

Hoe snel de werkgever de vereiste documenten heeft ingediend.
Of de documenten onvolledig zijn of ontbreken.
De kwaliteit en duidelijkheid van de documenten
De werkdruk van de bevoegde autoriteiten
Eerdere staat van dienst van de kandidaat

Laten we ons gaan vestigen in Bahrein!

De gebruikelijke verwerkingstijd is echter 3 tot 10 werkdagen als de werknemer zich al in Bahrein bevindt en 18 tot 25 werkdagen als de werknemer zich buiten Bahrein bevindt. Zodra de werkgever het werkvisum voor Bahrein heeft betaald, kan de werkgever de werkvergunning uit het Expatriate Management System (EMS) van de LMRA afdrukken en ter goedkeuring naar de werknemer sturen.

Volg de links als u meer wilt weten over een werkvisum in Turkije of het opzetten van een bedrijf in Turkije, of bezoekvisum aan Turkije of het opzetten van een bedrijf in Bahrein of evisa Bahrein.

SETUP IN BAHRAIN

Póngase en contacto con nosotros

Setup in Bahrain Business Support Services Co WLL , EBC Tower, Floor 15, Building 361, Road 1705, Block 317,  Diplomatic Area, Kingdom Of Bahrain

Enlaces rápidos

Empresas en Bahréin, Registro de empresas en Turquía, Constitución de empresas en Arabia Saudí Para más información
Contacte con nosotros